PVV-stemmers

PVV-stemmers

De dag na de verkiezingen fietste ik door Assen. Ook in Assen was de PVV als grootste partij uit de stembus gekomen. Ik zat op mijn fiets en keek om me heen. Ik vroeg me af wie die PVV-stemmers zijn en waar ze wonen. Zou het hier zijn, achter deze deur, of toch een eindje verderop? Ik zou het graag willen weten.

Lees meer
Verhuisgesprek

Verhuisgesprek

Met enige regelmaat krijg ik bericht van iemand die verhuist. De aanleiding is in veel gevallen: de stijgende leeftijd, afnemende gezondheid. Dat is geen fijne aanleiding. Het brengt moeilijke momenten met zich mee, als je afscheid moet nemen van de plek waar je aan was gehecht.

Lees meer
De mensen in het land

De mensen in het land

Wie zijn de mensen in het land? Ik hoorde veel politici erover spreken, in de maanden dat het kabinet wankelde en uiteindelijk omviel. De beste politicus is degene die aanvoelt wat de mensen in het land willen. De ene na de andere beweert het te weten: ‘De mensen in het land snakken naar oplossingen.’ ‘De mensen in het land zijn het zat.’

Lees meer
Kamperen

Kamperen

Kamperen in het voorjaar is heerlijk. Voor mij is het maar twee nachtjes deze keer, maar toch een fijne belevenis. De avonden zijn lang en de dag begint vroeg. Om vijf uur in de ochtend een kakafonie aan vogelgeluiden! Kamperen brengt me uit mijn comfort-zone. Ik ben...

Lees meer
Paasgedachte

Paasgedachte

In de voorbereiding naar Pasen tref ik een tekst van de Amerikaanse spirituele leraar Adyashanti (in het boek Resurrecting Jesus). Hij schrijft hoe interessant het verhaal van Jezus is, als je het vergelijkt met verhalen uit andere religies.

Lees meer
Stilte

Stilte

Waarvoor kom je op zondag naar een viering van Vrijzinnig Assen? Dat is een vraag die ik geregeld stel. Wat hoop je er te vinden? Welke onderdelen spreken je aan? De antwoorden zijn uiteraard niet allemaal hetzelfde, maar er is wel een bepaalde overeenkomst: men komt voor geluid. 

Lees meer
Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierigheid

Wat zijn de mensen bij Vrijzinnig Assen nieuwsgierige mensen! Ik bedoel dat in de goede zin van het woord. Dat viel me direct op bij de eerste ontmoeting in het ‘winterseizoen’ dat net is begonnen. We zijn weer begonnen en daar ben ik blij mee. We organiseren allerlei activiteiten, we kunnen elkaar ontmoeten en ons laten inspireren. Echt mooi werk is dat, zowel voor de organisatoren als de deelnemers. Daar doen we het voor!

Lees meer
Jona

Jona

Jona

Als vrijzinnigen zijn we niet eenkennig, maar we weten waar we vandaan komen, namelijk uit de christelijke traditie. We laten ons als eerste inspireren door christelijke bronnen. Dus meestal kies ik op zondag voor een lezing uit de bijbel, soms aangevuld met teksten uit andere tradities.

Lees meer

Contact

VVP Assen

secretaris: Annie Baerends-Schaap
tel. 0592 350215
secretaris@vrijzinnigassen.nl