Goede week

Goede week

De week voor Pasen heeft vele namen: stille week, goede week, heilige week, lijdensweek. In kerken is veel te beleven en voor liefhebbers van muzikale passies is het een topweek. In vrijzinnige kringen bespeur ik minder activiteit. Hoe kan dat? Ik vermoed dat het te...

Lees meer
Actieve hoop

Actieve hoop

Twee keer per jaar zoeken vrijzinnige voorgangers elkaar op voor ontmoeting en inspiratie. Onlangs waren we een dag in Amersfoort, waar we door Lian Kasper werden meegenomen in een workshop ´actieve hoop´. Concreet ging het deze dag over bezorgdheid over het klimaat...

Lees meer
Kerstgebed

Kerstgebed

Op zondag 24 december hebben we bij Vrijzinnig Assen kerst gevierd. Er is veel gezongen en gezegd. Wie daar een indruk van wil krijgen, verwijs ik graag naar ons YouTube kanaal, waarop de hele viering is te zien. Op deze plaats licht ik er één tekst uit: een gebed.

Lees meer
PVV-stemmers

PVV-stemmers

De dag na de verkiezingen fietste ik door Assen. Ook in Assen was de PVV als grootste partij uit de stembus gekomen. Ik zat op mijn fiets en keek om me heen. Ik vroeg me af wie die PVV-stemmers zijn en waar ze wonen. Zou het hier zijn, achter deze deur, of toch een eindje verderop? Ik zou het graag willen weten.

Lees meer
Verhuisgesprek

Verhuisgesprek

Met enige regelmaat krijg ik bericht van iemand die verhuist. De aanleiding is in veel gevallen: de stijgende leeftijd, afnemende gezondheid. Dat is geen fijne aanleiding. Het brengt moeilijke momenten met zich mee, als je afscheid moet nemen van de plek waar je aan was gehecht.

Lees meer
De mensen in het land

De mensen in het land

Wie zijn de mensen in het land? Ik hoorde veel politici erover spreken, in de maanden dat het kabinet wankelde en uiteindelijk omviel. De beste politicus is degene die aanvoelt wat de mensen in het land willen. De ene na de andere beweert het te weten: ‘De mensen in het land snakken naar oplossingen.’ ‘De mensen in het land zijn het zat.’

Lees meer
Kamperen

Kamperen

Kamperen in het voorjaar is heerlijk. Voor mij is het maar twee nachtjes deze keer, maar toch een fijne belevenis. De avonden zijn lang en de dag begint vroeg. Om vijf uur in de ochtend een kakafonie aan vogelgeluiden! Kamperen brengt me uit mijn comfort-zone. Ik ben...

Lees meer

Contact

VVP Assen

secretaris: Annie Baerends-Schaap
tel. 0592 350215
secretaris@vrijzinnigassen.nl